Jucarii potrivite pentru Copii

Jucarii potrivite pentru bebelusii in varsta de 6 luni

Incepand cu varsta de 6 luni joaca devine un lucru serios. Bebelusul incepe sa aiba un control mai bun asupra mainilor, putand sa apuce jucariile. Este posibil ca pana la finalul lunii chiar sa poata sa mute o jucarie dintr-o mana in alta.

Jucariile de actiune sunt recomandate. Pe masura ce va jucati, incurajati copilul sa faca ceva cu jucaria (sa o scuture, sa apese pe un buton). Copilul va fi placut surprins si va dori sa se joace in continuare.

Foloseste jucarii de genul turnurilor cu forme geometrice, piramide din lemn sau din inele. Acestea includ diferite forme, de culori diferite care te ajuta sa-l inveti pe bebelus sa faca legatura intre cuvinte si concepte.

Sunt incurajate si jocuri si activitati care sa ajute copilul sa-si dezvolte abilitatile motrice si senzoriale. De exemplu, atunci cand picioarele copilului apasa pe o suprafata solida, micutul isi va intinde picioarele. Acesta este “reflexul de mers pe jos” si poate fi folosit pentru a ajuta copilul sa invete, in timp, sa mearga de-a busilea. Iata ce poti face:

  • Aseaza copilul pe burta
  • Pune o jucarie distractiva, colorata, la o distanta de cativa centimetri de copil si atrage-i atentia asupra jucariei
  • Stai in spatele copilului apasand usor cu mainile pe piciorusele lui
  • Permite-i copilului sa impinga in picioruse, pentru a inlatura presiunea exercitata asupra lor, determinandu-l sa inainteze
  • Continua sa muti jucaria si sa pui presiune pe picioarele copilului pana cand se va deplasa inainte

O alta modalitate de joaca foarte distractiva educativa este sa rostogolesti o minge sau sa impingi o jucarie inainte si inapoi, de-a lungul podelei, inspre copil si apoi inspre tine. Acesta poate fi un antrenament bun pentru imbunatatirea coordonarii ochi-mana si il ajuta sa-si dezvolte dexteritatea.

Iata cum poti sa te joci cu micutul tau:

  • Citeste impreuna cu micutul tau carti colorate – nu va intelege povestile, dar se va uita la poze si va chicoti atunci cand vede anumite imagini
  • Plimbarile prin parc sau prin cartier sunt o buna modalitate de explorare si cunoastere
  • Mergi cu el la gradina zoologica sau la librarie si vorbeste-i despre animale sau carti in timp ce i le arati
  • Tine copilul in poala, cu fata spre tine si ridica-l usor pe genunchi in timp ce-i canti sau ii fredonezi o melodie